2B級's Archiver

cykg12 發表於 07年11月2日 20:49

50個冷笑話問答...小心凍死

01. 有一隻熊走過來            
02. 第十一本書              
03. 哪一種蝙蝠不用休息          
04. 一個人被刷成金色           
05. 羊停止了呼吸             
06.手機不可以掉到馬桶裡          
07.小玉對小明說她爸爸性無能        
08.狗過了獨木橋就不叫了          
09.蜜蜂停在日曆上             
10.兩個男人坐在石頭上           
11.一群女人在聊天             
12.一群人拿雞蛋砸槍            
13.畫家喜歡畫粗的繩子不喜歡畫細的繩子   
14.搬建中的鋼琴             
15.拿筷子吃飯               
16.雞與鴨的對話              
17.一百零一了               
18.有十隻羊,九隻蹲在羊圈,一隻蹲在豬圈     
19.羊打電話給老鷹,老鷹接起電話說 喂    
20.誰家沒有電話?             
21.誰最了解鳥類?             
22.古人為什麼要臥冰求鯉?         
23.為什麼公馬跑的比母馬快?        
24.為什麼帽子髒了要翻面再戴?       
25.為什麼剛出生的小孩就死了?       
26.為什麼把刀塗成?#123色的槍就會很憂鬱?      
27.為什麼老師從小就叮嚀我們要珍惜四支箭?      
28.為什麼附中?              
29.怎樣讓鴨子不會飛走?          
30.怎樣使麻雀安靜下來?          
31.怎樣把?#124西變大?          
32.哪一種蛇有很多嘴巴?         
33.洗臉的叫臉盆 那洗手的呢?      
34.喝哪一種果汁最辛苦?         
35.在地獄的斷頭台看得到什麼?       
36.誰可以很輕鬆的混完高中三年?      
37.如何分辨香肉店與狗肉店的不同?     
38.為什麼冷笑話一次要講三遍?       
39.貓為什麼喜歡打人?         
40.星星有多重?              
41.溜馬隊的miller死了以後會變什麼?      
42.為什麼”七上八下”七在八的上面?      
43.為什麼你看不到上帝的老二?      
44.哪一首歌歌詞有”李玟”?       
45.哪一種?#092動要用背(ㄅㄟ)的?      
46.哪一種蛇生命力最強?         
47.為什麼冰山只有一角 ?        
48.為什麼漢子不出門?          
49.坐什麼椅子最享受?          
50.為什麼我生下來就是要耍冷? 

答案:

**** Hidden Message *****

lamhau 發表於 07年11月3日 04:57

唔明,係I Q 題嗎?onion126 onion122

jamesho708 發表於 07年11月3日 10:51

完全凍到我唔知比咩反應你好
1D都唔明既........

cykg12 發表於 07年11月4日 16:22

[quote]原帖由 [i]Jennifer8028[/i] 於 07年11月4日 15:22 發表 [url=http://hkiib.com/redirect.php?goto=findpost&pid=36648&ptid=3786][img]http://hkiib.com/images/common/back.gif[/img][/url]

第37-50題d答案呢??? [/quote]
唔知呢?onion280

正版冰火 發表於 07年11月4日 17:32

完全吾明你想表達乜野??onion191 onion191 ?唔知比咩反應你好!!!onion183 onion183

正版冰火 發表於 07年11月4日 17:46

[color=Blue][size=4][b]完全夾硬黎....不休同不修都吾岩調,金同驚.麗同暦,忘同汪.仲夾硬得離蒲,仲有好多,唉!!!吾怪得D人嘅中文越黎越差喇[/b][/size][/color]onion190 onion190 onion190

勁舞之人 發表於 07年11月16日 23:15

onion142

k~k~ 發表於 07年11月17日 17:45

唔明呀~~唔明呀...onion103

accordr33 發表於 07年11月18日 03:59

唔明,係I Q 題嗎?onion144

∮keen♀ 發表於 07年11月18日 17:06

全部唔識呀>< ..快d睇答案先!!

cky3e 發表於 07年11月25日 15:23

onion234 完全不知道 give me seeonion234

accordr33 發表於 07年11月26日 19:48

睇答案先!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cykg12 發表於 07年12月8日 15:33

[quote]原帖由 [i]勁舞之人[/i] 於 07年11月16日 23:15 發表 [url=http://hkiib.com/redirect.php?goto=findpost&pid=38016&ptid=3786][img]http://hkiib.com/images/common/back.gif[/img][/url]
onion142 [/quote]
凍死未?onion264

Aldijana 發表於 07年12月10日 13:19

onion149 onion149 唔明你想say甚麼

skyhung 發表於 07年12月10日 15:11

唔明呀~~唔明呀...睇答案先。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

loco1234 發表於 08年1月29日 21:22

睇下有幾冷~~~~~onion284

k~k~ 發表於 08年1月30日 07:54

唔知比咩反應你好~~~~~~~~~~~~~~~`onion407

小鴨仔 發表於 08年1月30日 12:05

下~~~要慢慢估ga??onion105

熊人 發表於 08年3月17日 14:35

全部唔識呀>< ..快d睇答案先!!onion341

yung~ 發表於 08年4月1日 20:07

我凍死左N世啦啦隊!

XD

+油呢!!

十卜十卜你呀onion106

櫻花樹下 發表於 08年4月1日 23:27

真係幾冷喎!!! 不過都幾得意丫!!onion118

sheroni42 發表於 08年4月13日 01:27

哈哈,有D唔明XD.onion147

帥可樂xD. 發表於 08年4月30日 11:04

笑屎偶喇.
哇哈哈哈哈xD.onion103

雞仔餅 發表於 08年5月14日 03:01

歇後語? onion123 onion123

aH_yi` 發表於 08年5月25日 17:08

吾明-.-
但睇下答案先=-='
謝` .V.

靚女俏護士 發表於 08年5月30日 21:48

onion142 onion142 onion142 onion142 onion142 onion142 onion142 onion142 onion142

kong1587 發表於 08年5月31日 22:45

onion232     onion142     onion143     onion107

karen 發表於 08年8月13日 19:37

好怕凍死~

tryuser 發表於 08年8月13日 20:32

13.畫家喜歡畫粗的繩子不喜歡畫細的繩子

因為易睇d???= =

聰少 發表於 08年9月29日 19:24

有咩睇..睇睇先

sing 發表於 08年9月29日 20:05

睇吓...先知嘅

睇完都ok 啦onion153

[[i] 本帖最後由 sing 於 08年9月29日 20:08 編輯 [/i]]

KHChan 發表於 08年9月30日 00:16

好深奧啊.............

afbnn 發表於 08年9月30日 03:24

完全估唔到!睇答案先

siukit1228 發表於 08年10月21日 18:23

thx for sharing

隱逸詩人 發表於 08年11月1日 07:49

即係點???

shut-up 發表於 08年11月26日 20:13

一個都唔識囉- -

shut-up 發表於 08年11月26日 20:15

D答案咁都得囉- -

落夕瑯琊 發表於 08年11月26日 20:27

完全無頭緒 , 又唔係 IQ 題 = ="

憂傷之瞳 發表於 08年11月26日 20:34

好難呀= ="

abcd1234 發表於 11年6月2日 11:46