返回列表 發帖

依個玩法, 大家有咩意見呢?

舊的照玩,
再整一個新的,用真實股票資料咁玩, 或者會用論壇幣玩!
1)用香港某十多隻幾知名股來玩...
2)果十多隻股價...跟足真實的喇(不過約一小時先更生一次)
3)股票不切擁有者了
4)起初時,每隻股...約值10億,...!咁十多隻的話,就有過100億,應該夠所有會員玩lu~~
5)會員買賣不會對股價有影響的,會員可以隨時買賣,數次未定,手續費未定!

大家有無興趣?有無股票建議?其他建議?
我提議..丫李爸爸

排名不分先後,落實前,會跟代號排
1)admin)1688)阿里巴巴
2)死老野)0005)hkbank
3)connie)0016)新地
4)KK20062006999)0941)中國移動
5)fatwahyee)0066)港鐵
6)屎屎)0945)宏利金融有限公司
7)freshcat)2628)中國人壽保險股份有限公司
8)lamhau)0293)國泰航空有限公司

http://www.hkiib.com/stock.php

有 ... 我有興趣 ~~
如果有新股 ... 不如玩埋抽籤 ~~~哈 ~~

宏利!

回復 2樓 的 屎屎

抽來做乜呀@@有錢就可以買了....

大笨象~~~~~~~~

原帖由 死老野 於 07年12月6日 13:39 發表
大笨象~~~~~~~~

咩來架!!
幾多號no架!!

原帖由 admin 於 07年12月6日 14:08 發表

咩來架!!
幾多號no架!!

Hong Kong Bank

股票名額15個(要香港知名股票),先提名先得(只會顯示一下提名者名稱,與得益無關)

1688 阿里巴巴 ALIBABA
最新價 32.900 ^_^

Good!!!!!!!1

有 !!! Taht great!!!

用論壇幣玩。咁大家D身家咪差距好大囉?

No.16 新鴻基地產發展有限公司
2007年12月6日收市價 $160.60

原帖由 lamhau 於 07年12月6日 22:55 發表

到時依個股,就等如一個賭錢的地方o者!!如果你係依到想排第一,咪要花多d錢落去囉!

,,,,,,,我一直儲緊分,想開隻超大型嘅中國移動

我想提名 >> 0941中國移動

0066港鐵

聯想集團有限公司 (0992.HK)

中國人壽保險股份有限公司 (2628.HK)
最新價 44.650
女人著重愛的程式,男人著重愛之目的。

香港交易所

2328~~~1393~~~~~1398~~~~哈哈哈
kk

原帖由 k~k~ 於 07年12月7日 16:25 發表
2328~~~1393~~~~~1398~~~~哈哈哈

每人一個提名wor...你提名邊個呀,比埋公司名

原帖由 lamhau 於 07年12月6日 22:55 發表

排名將會計得失,而並非計股票總值,咁就公平了!!錢多的會員,投放資金多,得失自然大,得了可以第一,失了時可能第尾!就係咁..