返回列表 發帖

:11e被騙了多少錢~~要先入來講句:芝麻開門

一條簡單數學題:要在3分鐘內回答。

內容:亞輝去鞋鋪買鞋,買了一對成本15元,賣價21元的鞋,比了一張50元給老闆娘11e,
      11e無零錢,就過隔離呀屎屎的時裝店找零錢。回來就找錢給亞輝29元。過了一會兒,
      屎屎拿回剛才的50元給11e,說這50元的假的你被騙了!!11e只好再重新給一張真的50元給屎屎。
問題來了:問~~~11e在此次交易中,共被騙犯亞輝導致損失多少錢?

72小時後答案就會公開喇!哈哈哈哈

原帖由 10哥 於 07年12月17日 12:11 發表
**** 本內容被作者隱藏 *****

10哥!!咁黎考人呀

94蚊???

唔明你問咩喎?

36E

79元現金加15元貨~~~Total 94元

原帖由 死老野 於 07年12月17日 13:41 發表

Ha Ha Ha
想得到,就得到

請大家繼續回答啦

芝麻開門
[img ]http://fifa.honglei.net/fifaimg.php[/img]

$79 cash + $15 Stock...
[img ]http://fifa.honglei.net/fifaimg.php[/img]

芝麻開門

94元???

芝麻開門??

$50+$21+$29=$100
因為如果無這件事,對鞋可以賣廿一蚊,
所以唔可以只計成本,果$6蚊都得貨主應得的!!

要出兩個post先得架????????

芝麻開門~

11億?
好像沒這麼簡單吧^^" 

我會錯意了
以為標題即是題目 Sorry..

50+50=100元 11e被騙了100元@~@

原帖由 KHChan 於 07年12月17日 22:01 發表

係都唔得就真!第一次做隱藏!無問題,但一取消隱藏,立即全部都隱藏,無計

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

44 就係11e的損失

芝麻開門
睇唔明既點解我