返回列表 發帖

[其他] 有冇人教我將You Tube的短片存在電腦內?

有冇人教我將You Tube的短片存在電腦內?

<<

我所指係不用上網都隨時可以睇到的!請大家幫下手。

補充:重酬10000000

http://www.dvdvideosoft.com/down ... ToiPodConverter.exe

input the youtube, output 好似有好多格式你揀的....

回復 4樓 的 fatwahyee

你果一個下載係好方便,格式設定左係flv,要用個flv player播!
不過隻隻程式下載都會係flv,睇佢包唔包幫你轉埋做window media player ... 依個格式就方便好多 ...

原帖由 ahfai 於 08年4月13日 15:11 發表
你果一個下載係好方便,格式設定左係flv,要用個flv player播!
不過隻隻程式下載都會係flv,睇佢包唔包幫你轉埋做window media player ... 依個格式就方便好多 ...

擺喺電腦睇冇乜所謂啦,裡面有埋flv player下載。到真係要擺落手機或其它度播放時先再轉格式。我鐘意佢可以有埋搜尋,睇啱咗按一按個箭咀就可以下載,最啱懶人用…ha!ha!

試緊!對我來講!!好複習 我的確係要放在PDA或話上去比其他人睇的 我努力中。

如果幫到我PM我啦,唔該

fatwahyee:多謝你pm教我呀!但我現在入唔返我的(pm信箱) 搵唔返條line 。你在這裡再教過我啦!唔該

原帖由 10哥 於 08年4月13日 23:10 發表
fatwahyee:多謝你pm教我呀!但我現在入唔返我的(pm信箱) 搵唔返條line 。你在這裡再教過我啦!唔該

首先上面嗰個下載youtube影片個網頁你識得用嗎?如果冇問題,咁你下載落嚟嘅影片會係flv格式,要在電腦播放只要在該網頁下載一個flv palyer嘅軟件就okay。如果要擺落其它器材e.g.PDA度播放,就要下載另一軟件將flv格式轉為其它合適格式如mp4、3gp等…(這些軟件在可在yahoo打[flv轉檔]即有很多,如需要link我可稍後pm你,因不方便在這裡post出來!)

條line搵到喇!唔識用

原帖由 10哥 於 08年4月14日 00:09 發表
條line搵到喇!唔識用

唔緊要,逐步逐步慢慢嚟,我都係識少少,扮代表。咁下載youtube影片落電腦呢一部份你明唔明?

現正努力中,已經可以在電腦睇。 係用亞輝個方法,但係第二次又用唔到喎,你教的我用緊,就得

我係旺角教你用~~~~~~~~coffee 你ga

回復 13樓 的 死老野

預埋我一杯Tea呀~

我做到喇,最後我係用AVConverter Application的轉檔mp4放在桌面再傳入電話和pda

所以亞輝同fatwahyee各得5000000。因無你倆的教導,我係做唔到架!多謝

原帖由 死老野 於 08年4月14日 09:33 發表
我係旺角教你用~~~~~~~~coffee 你ga

至於你呢呵呵呵呵!落到旺爪,當然咖啡係我請啦!

原帖由 ahfai 於 08年4月14日 09:39 發表
預埋我一杯Tea呀~

一定有你份,會係用最靚的水調比你添

http://www.90427555.com/index_to ... &didpath=/81860  <<

就係呢個的水,即是短片介紹的水

係咪我蠢呢 點解我唔到數比你2位

原帖由 10哥 於 08年4月14日 16:34 發表
係咪我蠢呢 點解我唔到數比你2位

咪炸炸第wor!

個人管理(頭頂) => 控制面板(左) => 積分交易(左) => 積分轉賬(右)

密碼  = 登入密碼
發送到  = ahfai
金錢  = 5000000 元

密碼  = 登入密碼
發送到  = fatwahyee
金錢  = 5000000 元

來自  /  到      時間                    支出             收入      操作
fatwahyee    08年4月15日 01:46    金錢 5000000 元           積分轉出  
ahfai        08年4月15日 01:45    金錢 5000000 元           積分轉出

攪掂左喇 多謝兩位幫忙!快的去大小檯起個孖啦