返回列表 發帖

今晚得閒走咗去天后既大坑影火龍

今晚得閒走咗去銅鑼灣既大坑影火龍~~今晚係第一晚~~好彩冇落雨~~個氣氛都唔錯~   

每年在農曆八月十四日起連續的三個晚上,在香港島的大坑, 都會有一條長長的火龍出現. 但是這條火龍不會傷害這兒的人畜, 也沒有把房屋破壞, 所以人們不但沒有驚慌, 反而很興高采烈地圍觀.原來, 這條火龍是一年一度大坑舞火龍的主角.

原帖由 admin 於 07年9月25日 00:33 發表
令我諗返起...有年幾無去大坑Zoe家中打牌了...

聽晚去囉~~~~~~~~約埋9哥~~~~~~~~

係咪用新機影架?

原帖由 KHChan 於 07年9月25日 00:42 發表
係咪用新機影架?

係喎~~~~~~~~~~~~~~~

原帖由 mac 於 07年9月25日 00:53 發表

試機~~~~~~~~~

你咁得閒既.. 唔駛咩咩咩?!!

好靚喎...不過條火龍原來咁細條架....

火龍反而影得最清楚 ~~~

不過呢 d 舞火龍我真係未睇過 ~~~ 係咪好多人呀 ~~~ 真係唔會整親週圍d人架咩 ~~~    

原帖由 mac 於 2007-9-25 00:53 發表

如果你用DC仔都影到咁既效果

咁我就真係要服鬼左你咯

原帖由 屎屎 於 07年9月25日 22:04 發表
火龍反而影得最清楚 ~~~

不過呢 d 舞火龍我真係未睇過 ~~~ 係咪好多人呀 ~~~ 真係唔會整親週圍d人架咩 ~~~    

咁~~~真係去影火龍~~~呀嘛~~~~
個度D妹妹仔唔靚~~~咪唔影佢地囉~~~~~~ 反而D女警~~~~~又幾靚喎~~個晚~~~~~~~

原帖由 KHChan 於 07年9月25日 22:19 發表

如果你用DC仔都影到咁既效果

咁我就真係要服鬼左你咯

應該都得架~~~~~~~用影夜影mode~~~~~~~~但我冇理由有大機唔用~~~~用細機啫~~~~~~~~~

原帖由 333 於 07年9月25日 09:51 發表
你咁得閒既.. 唔駛咩咩咩?!!   

咪去到先咩咩咩囉~~~~~~~~~

原帖由 一郎~~~ 於 07年9月25日 09:50 發表

試機~~~~~~~~~

仲有~~~~~~~~自己入去睇喇~~~~~~~~~€
http://www.flickr.com/photos/81773329@N00/

原帖由 mac 於 07年9月25日 23:47 發表

仲有~~~~~~~~自己入去睇喇~~~~~~~~~€
http://www.flickr.com/photos/81773329@N00/

d 相影得好靚 ~~~

原帖由 mac 於 07年9月25日 22:36 發表

咁~~~真係去影火龍~~~呀嘛~~~~
個度D妹妹仔唔靚~~~咪唔影佢地囉~~~~~~ 反而D女警~~~~~又幾靚喎~~個晚~~~~~~~

點解無d靚靚師組

原帖由 雅子 於 07年9月26日 00:03 發表

點解無d靚靚師組

係喎~~可能D靚靚師姐~~走得得快~~~

好似幾好玩甘b...............

咩黎嫁??
睇唔明喎................

唔錯唔錯,都幾熱鬧!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

灣仔都有....大坑搞的..