返回列表 發帖

泊車王玩法...#1有更新

每次成功移車得錢時...該街主將會被扣去該金額20%!

玩法如下
開始時,每人獲3輛車,隨機派3隻不同色的車...

在其他會員街上泊車,或在自己街上抄人牌,都可以賺錢...
所有街上的泊車標誌會隨機+隨時改變...

關於泊車
首1小時,每分鐘1蚊...
第2小時,每分鐘2蚊...
如此類推,但最多只計算12小時,其後金錢將不會增加...
即最大額為 1x60 + 2x60 + ... + 12x60 = 4680
要成功移動車輛,才獲該金錢
所有車輛包括特別車,若泊車後 7 天內不移動,將會被強制設為Unpark而不獲金錢!

關於抄牌
抄牌者獲當時金額,被抄者會扣當時金額!

關於BADGES
所有badges已被加入...全數為20個...
獲得badges方法要自己摸索...

(暫時大家可以參考http://www.hkiib.com/park.php?streetuid=1本人街上之BADGES註解)

當會員儲齊12輛普通車後,可到特別車買賣店賺買車輛
http://www.hkiib.com/park.php?action=buycar
暫時已完成8款特別車中的6款~~

在自己街中...按左上角icon...即可以上載你的人象圖...
格式為少於10kb 的 jpg
尺寸為自動縮放 30x30的正方形...

系統會自動以雪糕筒封鎖所有達30日沒有登入的會員之街道,以確保不會長期有棄置的空街在系統中!

如有設施新建議, 歡迎 PM 我 ^_^

[資料或可能會刪除]

唔好刪記錄啦.....嘻
一窮二白...~~~

i have been waiting for 抄獵狗牌 for more than 24 hours........2  
but thee sign doesn't change at all.......7
[img ]http://fifa.honglei.net/fifaimg.php[/img]

原帖由 魔女 於 08年6月18日 01:56 發表
i have been waiting for 抄獵狗牌 for more than 24 hours........2  
but thee sign doesn't change at all.......7  

我都唔知點玩...下次唔好抄我啦

原帖由 魔女 於 08年6月18日 01:56 發表

都無話實轉....

原帖由 ahfai 於 08年6月18日 09:11 發表

都無話實轉....

有時佢轉左, 係咪無得唔抄架?

原帖由 獵狗 於 08年6月18日 07:08 發表

我都唔知點玩...下次唔好抄我啦

sorry...抄ed..........2
[img ]http://fifa.honglei.net/fifaimg.php[/img]

原帖由 魔女 於 08年6月18日 10:54 發表

sorry...抄ed..........2  

大開殺戒...
10:51 AM redjean's car was ticketed by 魔女 @ $4,680
10:51 AM redjean's car was ticketed by 魔女 @ $4,680
10:51 AM 獵狗's car was ticketed by 魔女 @ $552
10:51 AM 獵狗's car was ticketed by 魔女 @ $4,680

有更新...請留意第一帖的#號!
如有設施新建議, 歡迎 PM 我 ^_^

#所有街上的泊車標誌會隨機隨時改變...

唉.....好少變呀
一窮二白...~~~

我覺得間唔中都有車強制變成unpark...唔係係咪bug呢?

我未試過5日都唔郁架車的

原帖由 333 於 08年6月30日 16:29 發表
我覺得間唔中都有車強制變成unpark...唔係係咪bug呢?

我未試過呀....不過依排出現好多怪野,例如本來既章變成其他既章......我諗應該因為未整好.....
一窮二白...~~~

原帖由 admin 於 08年7月6日 19:17 發表

會唔會係比人抄左牌???

當時我改緊d章編號,現在ok~
http://www.hkiib.com/park.php?streetuid=1

點解你明明有20個章...但又寫住21呢?
一窮二白...~~~

原帖由 333 於 08年6月30日 16:29 發表

我都有試過, 唔知點解

冇人泊來我度

我想問:可唔可以將違例迫車既機率改大D?有助多D人抄牌

抄牌係咪要抄到盡(最多錢)3次以上,先有乜野章架!

咁點樣移走自已d車呢????????????????????

回復 18樓 的 admin

我都係覺得轉密D,個個就會check密D自已D車同自已條街,有助人流同車位流動性。

另外建議BADGES可否加入中文解釋取法,英文有D唔識,(讀得書少)

原帖由 lamhau 於 08年7月8日 23:24 發表
我都係覺得轉密D,個個就會check密D自已D車同自已條街,有助人流同車位流動性。

另外建議BADGES可否加入中文解釋取法,英文有D唔識,(讀得書少) ...

呵呵......其實呢你知唔知facebook都有依隻game?
我翻譯左facebook既版本呢......就係facebook個區度....雖然內容上同慢車會有少少唔同@@''

不過我估admin遲下都會用中文.........因為我見到買特別車時,係中英對照架XD
一窮二白...~~~

原帖由 KHChan 於 08年7月8日 23:23 發表
咁點樣移走自已d車呢????????????????????

拍落我條街就得!